Op weg naar Tactile

We zijn inmiddels ruim vijf jaar aan de slag. Met het inzetten van onze kennis van kunstmatige intelligentie en automatisering voor evenementen, festivals enzovoorts. Inmiddels is het Tactile, maar we begonnen …

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Pipi Langkous

Gewoon voor de lol, omdat we wisten dat het zou kunnen en we het leuk vonden om dat te bewijzen. Een start aan de UvA: daar leerden we veel, maar vooral ook nadenken en creatief zijn. We danken veel aan die start. Je bevindt je in een inspirerende omgeving met slimme mensen om je heen. Als je begint in het universitaire leven ligt de wereld aan je voeten, kun je oefenen, proberen, mislukken, vallen en weer opstaan, doorgaan.

Tactile huisvest zich in hartje amsterdam – kromboogsloot.

Universiteit van Amsterdam

In een fantastische omgeving als de Universiteit van Amsterdam, met docenten die ons inspireerden en aanmoedigden om door te gaan. Dan is  ‘the sky the limit’. We noemden onszelf Woodland, om te refereren aan de bomen en het bos, de tocht om daar duidelijkheid in te krijgen. We kozen daarbij (vanuit onze achtergrond als AI-studenten) veelal voor data-analyse: zo analyseerden we het gebruik van het Sciencepark. Datastreams als het weer, verkeer en openbaar vervoer verzamelden we in een overzichtelijk en bruikbaar dashboard. En we maakten bijvoorbeeld een open source interactieve kaart, met geografische data. Deze kaart wordt nog steeds gebruikt door een van de grootste real estate companies in Nederland.

Focus

Werkenderwijs ontstond focus en ontstond Tactile.  We ontdekten stap voor stap dat het ondersteunen van evenementen, met intelligente aanmeldsystemen, cashless betalen, toegangscontroles, maar ook het volgen van publieksstromen een prachtig veld was: nog weinig ontwikkeld en met veel kansen. We creëerden wat de klant aan ons vroeg. Langzaam maar zeker een steeds completer systeem. Zonder geld betalen, geen gedoe met munten,  weten wat bij welke kassa verkocht wordt, zorgen dat vraag en aanbod bij de bar op het evenement op elkaar afgestemd worden en gegarandeerd een omzetstijging. En dat met een systeem dat werkt bij minder goed werkend internet. Hoe mooi kan het zijn!