On the move

De start van wat nu Tactile is, mag bekend verondersteld worden. We wilden mee op studentenkamp, behoorden niet meer tot de doelgroep. Om toch mee te mogen, beloofden we een betaalsysteem te bouwen voor dat kamp als entreekaartje. Dat betekende een tijd 24/7 aan de slag, maar goed: we wilden mee en wilden ons niet laten kennen. En ach: als je doet wat je leuk vindt, voelt dat niet als werken. Dus met een ongekende drive haalden we het beste uit onszelf. En just in time ‘stond’ het systeem er. En waren wij in Kampeerboerderij Wouda in Appelscha en hadden een geweldige introductieweek.  En wat mooier was: het systeem werkte geweldig! Iedereen enthousiast, wij zelf nog het meest. Intelligent aanmelden en Cashless betalen bleek bij de eerstejaarsdagen de toekomst.

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.

Mahatma Ghandi

Amsterdam

Terug in Amsterdam rolden we ons verse systeem eerst uit in “het hok” van studievereniging Spectrum aan de UVA. Daar betaalde iedereen voortaan cashless: voor de drank en andere kleine aankopen.  Toen daar de kinderziekten uit waren zijn we naar andere studentenverenigingen gegaan: Geneeskunde, biologie: iedereen was enthousiast. En we zetten de stap naar grotere locaties en events waar ook met ons systeem betaald werd. Ideaal: alle interacties cashless, en offline payments, zodat we niet afhankelijk zijn van Internet.  En we werkten met heel handige polsbandjes, waarmee – middels een betaalchip (nfc chip) betaald kon worden.

Intreeweek

Stap voor stap ontwikkelden we ons systeem. Na de start met z’n tweeën (Alexander van Someren en Tim Leunissen) sloten Job van Gerwen en Bas Leunissen zich aan. Met ons vieren groeiden we door: de Intreeweek van de universiteit van Amsterdam was een grote stap: 4.075 eerstejaars melden zich aan met een polsbandje, en konden in de eerste week van de introductie op  13 verschillende plekken betalen. Het liep foutloos: iedereen was tevreden en de omzet van de Intreeweek steeg met 22 procent. Kern van het succes: foutloze aanmeldingen, gemakkelijk betalen en uiteraard automatische terugstorting van niet uitgegeven geld. Een succes.