Het feest gaat beginnen

Het Tactile systeem werkt al, voordat het feest begint.

Als bezoeker meld je je gewoon aan bij de organisator van het festival / de beurs / het event.  De bezoeker ziet niets anders dan dat, en wordt niet lastig gevallen met het ingewikkelde proces van organisatie en registratie dat er achter schuil gaat.  Tactile ‘bouwt’ áchter de website van het festival, een volledig geautomatiseerd systeem waarmee de organisatie allereerst, uiteraard real time, kan zien hoe het gaat met de kaartverkoop. 

Het begin is het belangrijkste deel van het werk

– Plato

Maar je ziet meer over de bezoeker die een ticket koopt. Op het registratieformulier worden voor de organisatie relevante vragen gesteld. Daarmee ken je de bezoeker al, voor dat het feest begint. En  daarmee kun je beter voorbereid je event organiseren. Immers: je kent de bezoekers en hun wensen, en kunt er op inspelen. 

Heeren Van Amstel

Vragen?

Voor elk festival zijn andere vragen relevant: Tactile maakt dit kennissysteem dan ook op maat.  Foodtruck-festivals willen weten hoeveel vegetariërs er zullen komen, voor studentenfeesten is het relevant of de festivalgangers ouder dan achttien zijn (i.v.m. wetgeving rond alcohol).  Bezoekers kunnen bij de registratie al direct geld op hun account zetten, voor consumpties tijdens het festival. En bij strandtenten, met vaste bezoekers, kunnen tegoeden bij elk bezoek opnieuw gebruikt worden. Maar ook voorkeuren voor muziekstijlen kunnen geïnventariseerd worden. En dan moet het feest nog beginnen!

Inchecken

In een fractie van een seconde checkt de gast in. Met het scannen van een QR code wordt de bezoeker gekoppeld aan een gepersonaliseerde bracelet. Of aan een (recyclebare) geprinte toegangspasje, waar alle gegevens op staan. Nooit meer een wachtrij bij de ingang: het Tactile systeem koppelt met gemak duizenden pasjes of bracelets in een uur.

En eenmaal voorzien van een polsbandje kan de bezoeker overal cashless betalen. Eten en drinken, op verschillende plekken, allemaal van 1 rekening. 

Voor de festivals wordt meestal gekozen voor de bracelet. Bij beurzen werkt een gepersonaliseerd pasje (geprint in 6 seconden) soms beter. Ook direct klaar bij de ingang, en uiteraard van 100 % recyclebaar materiaal.

Unieke voordelen

Op deze manier krijgt de organisator van het event een aantal unieke voordelen. Uiteraard weet hij hoeveel mensen zijn festival gaan bezoeken, dat is niet anders dan bij reguliere ticketing. Maar in dit geval ‘kent ‘ de organisator zijn bezoeker al, kan met hem of haar communiceren voordat het festival begint: door bijvoorbeeld nieuwe acts te mailen of per app-notificatie aan te kondigen, of door al tevoren gadgets te kunnen verkopen, die met een scan bij de ingang direct af te halen zijn.  Maar ook kunnen de bezoekersstromen gereguleerd worden, middels timeslots voor speciale onderdelen van het event. Uiteraard wordt er nadrukkelijk rekening gehouden met de eisen die de privacywetgeving stelt. 

We hebben het ervaren en weten het zeker: de kennis van je bezoeker zorgt ervoor dat je als organisator beter op zijn wensen in kunt spelen. Waardoor de klant op zijn beurt weer meer tevreden is. Win-win, denken wij van Tactile.