Steeds in ontwikkeling

De afgelopen vijf jaar heeft de systeemontwikkeling bij Tactile centraal gestaan. En dat bewijst zich: het huidige systeem werkt foutloos, snel en efficiënt, en kan ook offline gebruikt worden, op plekken waar het internet minder stabiel is.

Ontwikkeling is niet het vullen van een emmer, maar het ontsteken van een vuur.

– William Butler Yeats

Daarnaast heeft de Tactile – hardware een stevige ontwikkeling doorgemaakt. Er wordt gewerkt met Tablets, Tactile Pods en Tactile Mobiles. Gekoppeld en daarmee razendsnel. Bij binnenkomst of aan de bar is het betaalsysteem nooit de beperkende factor: in een ‘split second’ zijn de bestellingen gedaan en afgerekend. Ideaal op plekken waar grote groepen mensen snel geholpen moeten worden.

Tablet – Pod Powercombo

De tablet wordt ingericht naar de wensen van de klant. Door deze customizing werkt het barpersoneel graag met het systeem. Met een minimaal aantal handelingen worden de bestellingen verwerkt. En als steeds: razendsnel. En dat geldt uiteraard voor het bestellen en betalen, maar ook voor het plaatsen van de tablets: bij onverwachte drukte kan eenvoudig opgeschaald worden en kan het aantal verkooppunten uitgebreid worden.

Tactile Pods

De Tactile Pods hebben een lange historie. Vijf jaar geleden werd het eerste houten kistje gemaakt, waarmee getest kon worden of het systeem werkte. Inmiddels is innovatief productdesigner Tim Thuis verantwoordelijk voor het ontwerp. Dit jaar leverde hij de laatste versie van de Tactle Pods: die zijn robuust om te zien, en waterproof. Ze worden op eenvoudige wijze op de bar geplaatst, zodat ze goed bereikbaar zijn voor de bezoekers. Groot voordeel van de Tactile Pods is dat ze ook werken op plaatsen waar geen internet is. Wanneer de bezoeker bij de Tactile Pod betaalt, ziet hij ook direct wat  zijn tegoed is.

Tactile Phones

Sinds twee jaar wordt daarnaast ook gewerkt met de Tactile Mobiles. Ook deze zijn Inhouse bij Tactile ontwikkeld. De Tactile Mobile lijkt op een robuuste mobiele telefoon en werkt als een scanner. Ideaal bij de ingangscontroles. Daarnaast heeft de waarde van de Tactile Mobile zich ook bewezen bij het foodtruck- festival: overal waar je op heel veel plaatsen een afrekenunit wil hebben. Bezoekers rekenen op alle plaatsen, bij elke foodtruck, met hun bracelet of pasje af, de systemen van Tactile registreren welke transacties op welke plaats gedaan zijn.